Laatste alarmering:
Datum 18|11 Tijd 22:28:30 (inci-08) Pac Brandmelding Weggemans Horeca Bv Groningerweg Sleen 038834 Prio Hoog Eenheid | Sleen - TS 52-11 Brandweer Coevorden Drenthe
maandag 20 november 2017

Archief

Rollebol besteedt aandacht aan tandzorg

Gemaakt: Dinsdag, 20 juni 2017 19:45

COEVORDEN - Kinderopvang De Rollebol in woonwijkcentrum De Schutse besteedt gedurende een aantal weken aandacht aan tandzorg. In het kader daarvan waren dinsdagochtend Jacqueline Pol en Anita van Stel van tandheelkundig centrum De Zevenster te gast.

 

Zij gaven uitleg over de verzorging van het gebit. Hoe dat in zijn werk gaat, werd ook op de tandartsstoel waarbij kinderen actief werden betrokken. GigaGaaf is een project, waarbij aandacht is voor het gebit van kinderen vanaf zes maanden. Een beetje spannend vonden de kinderen het wel.

Waterkwaliteit Sportlandgoed Zwartemeer is weer in orde

Gemaakt: Dinsdag, 20 juni 2017 19:48

ZWARTEMEER - De provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa's hebben dinsdag het negatieve zwemadvies voor de zwemplas bij Sportlandgoed Zwartemeer opgeheven.

 

Afgelopen vrijdag werd die afgegeven in verband met de aanwezigheid van risicovolle bacterien. Uit de labanalyse is gebleken dat de bacteriën in het water weer aan de normen voldoen.

 

Meer informatie over de zwemplassen en de actuele kwaliteit van het water in zwemplassen is te vinden op: www.zwemwater.nl

Leerlingen groep 4 ontvangen boek Yvonne Brill

Gemaakt: Woensdag, 21 juni 2017 20:44

COEVORDEN - Honderdvierenveertig kinderboeken schreef Yvonne Brill in haar leven waarvan Bianca, de serie meisjesboeken over paarden en de serie Rob en Rieneke, leren lezen voor dyslectische kinderen, de bekendste zijn. Ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag verscheen het boek 'Marc en Maaike en de gestolen hond', dat dankzij de gemeente Coevorden, expertisecentrum voor Kunst en Cultuur (K&C), provincie Drenthe en Biblionet Drenthe aan alle kinderen van groep 4 in de gemeente Coevorden wordt geschonken. Woensdagochtend 21 juni werd Yvonne Brill thuis in haar woonplaats Aalden verrast. Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden overhandigde haar symbolisch het 145e kinderboek.

 

Kinderboekenschrijver Chris Vegter schreef het voorwoord van het 145e boek in de vorm van een verhaal. Hij droeg dit woensdagochtend voor aan een zeer verraste Yvonne Bril. Vervolgens ging de reis door naar Dalen en werd het boek twee dagen na de verjaardag van Yvonne Brill, als eerste uitgedeeld aan alle groep 4 leerlingen van basisschool Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen. Nadat de klas eerst voor Yvonne had gezongen, las ze een stukje uit het boek voor. Wethouder Jeroen Huizing: "Ik vind het een hele eer dat ik vandaag het 145e kinderboek van kinderboekenschrijfster Yvonne Brill mocht uitreiken. Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Ik hoop dat alle groep 4 leerlingen in de gemeente Coevorden veel leesplezier aan dit boek gaan beleven. De komende periode wordt het boek aan alle groep 4 leerlingen van de gemeente Coevorden uitgedeeld."

 

'Marc en Maaike en de gestolen hond'
'Marc en Maaike en de gestolen hond' gaat over een tweeling die verhuist van de stad naar een dorp en daar een dief weet te ontmaskeren. Yvonne Brill schonk de rechten van het 145ste boekje met bijbehorende illustraties aan K&C en de gemeente Coevorden. Haar wens was om het boekje aan de kinderen in groep 4 van de basisscholen in haar eigen gemeente te schenken. Brill wil met dit gebaar het lezen van de kinderen in Coevorden bevorderen en de taalvaardigheid van de kinderen vergroten.

 

Yvonne Brill schrijft al jaren
Al jaren schrijft Yvonne Brill uit Aalden kinderboeken. Met pen. Haar man typte de verhalen voor haar uit en zorgde dat ze werden gepubliceerd. Met het wegvallen van haar steun en toeverlaat is deze taak overgenomen door buurtgenoten die Yvonne ook van a naar b chaufferen. Door deze vorm van naoberschap is de schrijfster toch in staat om haar grote passie schrijven uit te oefenen. Yvonne Brill is alweer bezig met het 146-ste boek. Waar dit boek over gaat wil ze nog niet verklappen.

Hoge straffen voor achterlaten hond in hete auto

Gemaakt: Woensdag, 21 juni 2017 22:23

Hondenliefhebbers tekenen massaal een online petitie, waarin wordt opgeroepen hoge boetes uit te delen aan mensen die een hond opsluiten in een snikhete auto. Op dit moment zijn er al 24.858 ondertekeningen. Bij 40.000 handtekeningen gaan de initiatiefnemers naar de Tweede Kamer.

 

Het is van de zotte dat er ieder jaar nog steeds vele hondeneigenaren zijn, die hun hond in de auto achterlaten met zomerse temperaturen. Iedere hond keert terug naar de onverantwoordelijke eigenaar. Dat moet stoppen! Die mensen verdienen geen hond. Er moet een nieuwe wet komen, die hoge straffen of in beslag neming van de hond mogelijk gaan maken!

 

Je kan de online petitie HIER ondertekeken. Doe ook mee aan onze poll op de voorpagina.

Inwoner van Coevorden opgepakt voor inbraak in loods

Gemaakt: Donderdag, 22 juni 2017 16:33

SCHOONEBEEK - De politie heeft donderdag 22 juni rond 01:45 uur een 49-jarige man uit Coevorden aangehouden op verdenking van een inbraak in een loods aan de Vlasakker.


Surveillerende agenten zagen op het industrieterrein van Schoonebeek een bestelauto zonder verlichting en met afgeplakt kenteken wegrijden bij een loods. Hierop werd de bestuurder van de auto een stopteken gegeven. In plaats van hieraan te voldoen gaf hij gas en probeerde aan de controle te ontkomen. De achtervolging die daarop volgde ging vanuit Schoonebeek naar Zandpol en daarna door richting Coevorden.

 

In Coevorden reed de verdachte door de bosjes van het Van Heutszpark het park in. Door agenten werd kort tijd later de auto weer gezien en kon de 49-jarige bestuurder worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal in de loop van de dag gehoord gaan worden. Bij de loods waar de bestelauto weg was gereden bleek een deur te zijn opengebroken. Het is nog onbekend of er wat is gestolen uit deze loods.

Auto van de weg op de A37 bij Holsloot

Gemaakt: Donderdag, 22 juni 2017 20:06

HOLSLOOT - Donderdagavond is op de A37 een auto in de sloot beland. De bestuurster had op het natte wegdek de macht over het stuur verloren.

 

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is uit de sloot getakeld en afgevoerd.

PVV zoekt Drentse kandidaten

Gemaakt: Donderdag, 22 juni 2017 21:35

EMMEN / HOOGEVEEN / COEVORDEN - De PVV wil in 2018 in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Hoogeveen en Coevorden meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 

De partij van Geert Wilders is op zoek naar mensen uit deze vier gemeenten die zich kandidaat willen stellen. Grote PVV-onderwerpen zijn onder andere het behoud van de Nederlandse identiteit, Europese Unie, stoppen van economische migratie en de verzorgingsstaat.

Inschrijving nieuwbouwkavels Jongbloed Sleen

Gemaakt: Vrijdag, 23 juni 2017 21:00

SLEEN - Op woensdag 28 juni start de gemeente Coevorden met de inschrijving van de resterende woningbouwkavels in het project Jongbloed in Sleen. De gemeente stelt deze bouwkavels beschikbaar voor de bouw van vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen. Vanaf 12.00 uur kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een nieuwbouwkavel. De periode sluit op 12 juli 2017.

 

Jongbloed
Wonen in een nieuw, comfortabel, zelfontworpen huis dat voldoet aan uw wensen, in het dorp Sleen. Die mogelijkheid is er! De gemeente Coevorden geeft twee vrije kavels uit aan de rand van het brinkdorp Sleen. De vierkante meter prijs bedraagt € 145,20 inclusief BTW.

 

Medebouwers gezocht
In december 2016 vond de eerste succesvolle uitgifte van bouwkavels in de wijk Jongbloed plaats. Tijdens dit traject heeft één van de geïnteresseerden besloten af te zien van de bouw van hun woning. De gemeente Coevorden zoekt daarom nog een medebouwer voor de bouw van een twee-onder-één-kapwoning. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Renate Orsel van de Gemeente Coevorden via telefoonnummer 14 – 0524.

 

Meer informatie
Meer informatie over de nieuwbouwkavels Jongbloed is vanaf woensdag 28 juni te lezen op www.coevorden.nl/bouwkavels.

Boekenmarkt in centrum Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 23 juni 2017 21:18

COEVORDEN - De succesvolle jaarlijkse boeken- en muziekmarkt in Coevorden staat zaterdag 24 juni op het programma. Er staan vele kramen met boeken op de Markt en in de winkelstraten.

 

Boekwinkels, handelaren, de bibliotheek en individuele deelnemers bieden boeken aan tegen spotprijsjes. Veel mensen slaan boeken in voor hun vakantie.

 

De markt is van 9.00 tot 17.00 uur geopend.

Raad Coevorden neemt besluit over windparken

Gemaakt: Vrijdag, 23 juni 2017 21:23

COEVORDEN - In de maanden maart en april hebben de ontwerpbestemmingsplannen voor de windparken Weijerswold en Hulteweg ter inzage gelegen. De gemeente raad buigt zich in de vergaderingen van 4 en 11 juli over de aangepaste plannen.

 

De plannen zijn bijgesteld, omdat er door omwonenden bezwaren zijn ingediend. Afgelopen dinsdag stemden burgemeester en wethouders in met de nota's van antwoord waarin de ingediende bezwaren zijn beschreven.

 

De windparken worden in de commissievergadering van 4 juli besproken, waarna de raad op 11 juli de knoop doorhakt. Als dat positief uitvalt, dan kunnen de aangevraagde omgevingsvergunningen worden verleend. Deze vergunningen liggen dan samen met de vastgestelde bestemmingsplannen zes weken ter inzage. Tegen deze plannen kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State.

Bestemmingsplannen windparken Coevorden naar de raad

Gemaakt: Maandag, 26 juni 2017 19:12

COEVORDEN - In de maanden maart en april hebben de ontwerpbestemmingsplannen voor de windparken Weijerswold en Hulteweg ter inzage gelegen. Tegen deze plannen zijn zienswijzen ingediend. Op dinsdag 20 juni hebben Burgemeester en Wethouders ingestemd met de nota's van antwoord waarin de (afhandeling van de) zienswijzen uitgebreid is beschreven.

 

In de maanden maart en april hebben de ontwerpbestemmingsplannen voor de windparken Weijerswold en Hulteweg ter inzage gelegen. Tegen deze plannen zijn zienswijzen ingediend. Op dinsdag 20 juni hebben Burgemeester en Wethouders ingestemd met de nota's van antwoord waarin de (afhandeling van de) zienswijzen uitgebreid is beschreven. Daarnaast heeft het college besloten de bestemmingsplannen in aangepaste vorm ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad die hierover op 11 juli 2017 vergadert.

 

Coördinatieprocedure

Tijdens de procedure van de bestemmingsplannen is gebruik gemaakt van een zogenaamde coördinatieprocedure. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-omgevingsvergunning lagen
gezamenlijk ter inzage.

 

Vervolg

Inhoudelijke behandeling van de bestemmingsplannen vindt plaats in de commissievergadering van 4 juli 2017. Als de raad op 11 juli 2017 de bestemmingsplannen vaststelt kunnen de aangevraagde omgevingsvergunningen worden verleend. Deze vergunningen liggen dan samen met de vastgestelde bestemmingsplannen 6 weken ter inzage. Tegen deze plannen kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State.

'Samen aan Tafel' serveert vakantiemenu

Gemaakt: Maandag, 26 juni 2017 19:23

COEVORDEN - Het vrijwilligersteam van 'Samen aan Tafel' zet dinsdag 4 en 18 juli een vakantiemenu op tafel in het inloopcafé van Promens Care aan de Wilhelminasingel 13 in Coevorden.

 

Samen aan Tafel, met ondersteuning van Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC), start om 17.00 uur. Omdat de capaciteit beperkt is, kunnen maximaal 30 mensen per keer aanschuiven. Geïnteresseerden moeten zich van te voren opgeven. Dit kan uiterlijk tot vrijdag 30 juni of vrijdag 14 juli 12.00 uur.

 

Aanmelden kan bij MWC via telefoonnummer 085 27 35 256. De prijs voor het buffet is 7,50 euro per persoon inclusief een drankje.

Drentse fysiotherapeut aangehouden wegens oplichting en fraude

Gemaakt: Dinsdag, 27 juni 2017 21:11

REGIO - De recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW heeft maandag een 45-jarige fysiotherapeut uit Drenthe aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting.

Het vermoeden is dat zij bij zorgverzekeraars bewust te hoge declaraties indiende voor behandelingen van haar patiënten. Ook zou de fysiotherapeut in overleg met de praktijkmanager behandelingen gedeclareerd hebben die in werkelijkheid helemaal niet of op een andere – goedkopere wijze - hadden plaatsgevonden.

 

Het gaat bijvoorbeeld om declaraties van weekendbehandelingen of behandelingen thuis bij de cliënt. Ook de praktijkmanager van de fysiotherapiepraktijk in de provincie Drenthe is maandag gehoord als verdachte.

 

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het Zorgfraudeteam van de Inspectie SZW mogelijk gesjoemel met zorgdeclaraties tegenkomt, zo laat het Openbaar Ministerie weten. 'De ontdekking van deze vermoedelijke fraude is mede te danken aan de oplettendheid van de cliënten van de betreffende fysiotherapiepraktijk. Zij zagen dat er verkeerde declaraties waren ingediend bij hun zorgverzekeraar en wezen de verzekeraar daar op.'

 

Een van die zorgverzekeraars heeft hiervan melding gedaan bij de NZa. Daarna is het Zorgfraudeteam ingeschakeld.

 

Declaraties van behandelingen in de zorg gaan vaak rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gaan. Patiënten kunnen via de websites van hun zorgverzekeraar zelf de declaraties van hun zorgaanbieders bekijken. Door die te controleren en eventuele fouten te melden bij de zorgverzekeraar kan mogelijke fraude door zorgaanbieders worden ontdekt.

 

Ondermijnen

Het OM wijst erop dat in Nederland waarde wordt gehecht aan goede gezondheidszorg. 'Een groot deel van de Nederlandse begroting wordt daar aan besteed. Het is belangrijk dat geld dat bestemd is voor zorg, ook aan zorg besteed wordt. Fraude met zorggelden kan ons zorgstelsel ondermijnen. Daarom treden overheid en ketenpartners hier krachtig tegen op.'

Stadswandeling ‘Gevels van Coevorden’

Gemaakt: Dinsdag, 27 juni 2017 21:17

COEVORDEN - Op zondag 16 juli om 14:00 organiseert het Stedelijk Museum Coevorden voor de tweede keer een stadswandeling door Coevorden, langs een aantal panden waarover ook in de tentoonstelling 'Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen' wordt verteld. De stadswandeling wordt begeleid door gids Lambert Hans. Met zijn kennis van de stad zal hij u een boeiende en informatieve tour geven. Tijdens deze stadswandeling vertelt hij over de bouwgeschiedenis en het historisch belang van de locatie van de gebouwen voor de stad Coevorden.

 

Ook zullen verschillende soorten bouwstijlen besproken worden die rond en in het centrum van de stad te zien zijn. Op deze manier wordt het verhaal van de tentoonstelling die in het museum te zien is, ter plekke toegelicht.

 

Om deel te nemen aan de stadswandeling kunt u zich uiterlijk tot woensdag 12 juli aanmelden. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@museumcoevorden.nl o.v.v. 'Stadswandeling 16 juli'. Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De stadswandeling kost € 2,50 per persoon. U wordt verzocht om ruim op tijd aanwezig te zijn bij het Arsenaal. Dit is het startpunt van de wandeling. T. 088-0128315

Benefietconcert met Mooi Wark staat in teken van KWF

Gemaakt: Woensdag, 28 juni 2017 20:42

SCHOONOORD - Op vrijdag 30 juni zal er s'avonds in eetcafé de Haven te Schoonoord een benefietavond worden georganiseerd ten behoeve van het KWF.

 

Jan Otten en zijn zoon Maikel Otten gaan op 31 augustus en 1 september fietsend en lopend de befaamde berg de Mont Ventoux in Frankrijk proberen te bedwingen. Dit doen zij om geld in te zamelen voor het KWF, Jan heeft inmiddels al 2x meegedaan aan de beklimming van de alp d'huzes ook voor het KWF en vond het nu tijd voor een nieuwe uitdaging de Mont Ventoux.

 

Net als de meeste gezinnen heeft ook Jan veel familieleden verloren waaronder zijn moeder en broer die binnen 2 weken aan kanker overleden, maar ook vrienden en bekenden neemt hij mee in zijn geestelijke bagage tijdens de beklimming van de Mont Ventoux.

 

Jan en zijn zoon Maikel hebben zelf een doel uitgekozen waar 40% van hun opgehaalde geld naar toe gaat te weten nazorgcentrum Intermezzo te Zwolle. Intermezzo is het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten zij helpen je de regie en levensvreugde terug te vinden dit doen zij door het geven van informatie over de gevolgen van kanker en het bieden van ontspannen activiteiten met lotgenoten zoals yoga, massages en creatieve workshops.

 

Samen met zijn broer Jans van eetcafé de Haven te schoonoord hebben zij een benefietavond op poten gezet om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor hun doel. Jans Otten die vroeger jaren lang voorzitter is geweest van de VAKA in Schoonoord en tevens medeoprichter is geweest van de band Mooi Wark heeft de bands en artiesten benaderd om deze avond belangeloos op te treden en tot nu toe hebben de bands Ons Beiden, Bunkhouse en Mooi Wark hun toezegging gedaan. Ook de verzorging van het licht en geluid zal belangeloos worden gedaan door Peter Spreen.

 

Eetcafé de Haven zal de volledige omzet van deze avond in zijn geheel naar het goede doel laten gaan. Dus help samen met Jan en Maikel om van deze benefietavond een groot succes te maken zodat er zoveel mogelijk geld word binnengehaald voor het goede doel, dit onder het motto Jan en Maikel bestormen de Mont Ventoux om kanker de wereld uit te helpen. Steun ze!
De Benefietavond in eetcafé de Haven te Schoonoord begint op vrijdag 30 juni om 21:00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar a 10 euro P.S. bij café de Haven of telefonisch te bestellen op 0591-381219. Mocht u echter niet in staat zijn om deze avond te bezoeken, maar toch een sponsorbijdrage te willen overmaken ga dan naar www.grootverzettegenkanker.nl/teamotten

Eerste groep vergunninghouders tekent participatieverklaring

Gemaakt: Woensdag, 28 juni 2017 20:55

COEVORDEN - De eerste groep van vergunninghouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, die heeft meegedaan aan het kennismakingstraject in de Gemeente Coevorden tekent op woensdag 28 juni de participatieverklaring. Hiermee geven ze aan de Nederlandse normen en waarden te kennen en begrijpen en hier een bijdrage aan te willen leveren.

 

Het tekenen van de participatieverklaring wordt in het najaar een nieuwe wettelijke verplichting. Het tekenen van de verklaring is dan een onderdeel van de inburgering in Nederland en een voorwaarde om later de Nederlandse nationaliteit te kunnen krijgen. De gemeente Coevorden heeft er voor gekozen om nu alvast te beginnen, omdat het vergunninghouders helpt om snel een plek te vinden in de samenleving van Coevorden.

 

De gemeente Coevorden kiest ervoor om vergunninghouders niet alleen de verklaring te laten tekenen, maar ze daarvoor een cursus aan te bieden waarin de punten die in de verklaring staan worden uitgelegd. Gemeenten zijn daar vrij in, maar Coevorden heeft gekozen voor het uitgebreide traject van zes dagdelen.

 

Tijdens de cursus, die wordt georganiseerd door Vluchtelingenwerk Noord-Nederland, krijgen de deelnemers uitleg over Nederlandse Grondwet, normen en waarden, en gebruiken. Ze gaan het gesprek aan over wat deze punten in de praktijk betekenen en wat de verschillen zijn met hun eigen cultuur. Daarnaast worden er ook praktische zaken besproken, zoals wonen in Coevorden, omgaan met geld en gezond leven.

 

De eerste groep heeft enthousiast meegedaan aan de workshops. Uit de gesprekken bleek dat ze graag aan de slag willen in Coevorden. Ze willen graag de cultuur leren kennen, weten hoe ze in contact kunnen komen met mensen in de buurt en werk vinden zodat ze zelf hun geld kunnen verdienen en iets terug kunnen doen voor de maatschappij.

 

Veel van de deelnemers zijn al actief in de gemeente Coevorden. Zo zijn er in de groep mensen met een werkervaringsplaats, bij een tandartspraktijk en een kringloopwinkel, helpen er mensen in de tuin en bij verschillende klussen bij de MFC aan de Linthorst Homanlaan en is één van de deelnemers 'maatje' voor een oudere die niet veel naar buiten kan. Eén van de deelnemers is ook al actief voor een vereniging voor plaatselijk belang.

 

De cursus, die in totaal zes dagdelen duurt, bestaat uit theorie en praktijk. Vluchtelingenwerk Noord-Nederland, Humanitas en Maatschappelijk Welzijn Coevorden bekijken samen hoe ze het praktijkgedeelte verder gaan invullen. De eerste groep deelnemers kreeg in ieder geval al een rondleiding door Coevorden en uitleg over de historie van de stad.

Nieuwe inzamelen start vanaf juli

Gemaakt: Donderdag, 29 juni 2017 17:57

COEVORDEN - Eind mei ontvingen de inwoners van de gemeente Coevorden een brief over de veranderingen in de afvalinzameling. Hierin stond dat alle inwoners van een laagbouw woning een nieuwe grijze container voor restafval ontvangen. De oude grijze container wordt vanaf juli gebruikt voor de inzameling van PMD: Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons.

 

Nog geen PMD-sticker of nog geen nieuwe container voor restafval?
Inmiddels zijn bijna alle acties uitgevoerd, maar bij een aantal adressen is de oude grijze container nog niet voorzien van een PMD-sticker of in een aantal gevallen is er nog geen nieuwe container voor restafval geleverd. Deze acties wil Area alsnog graag uitvoeren. Dit is belangrijk. Alleen de nieuwe grijze restafvalcontainer en de PMD-container met PMD-sticker worden straks geleegd. Deze inwoners ontvangen hier aankomend weekend een brief over.

 

Nieuwe inzamelen start vanaf juli
In de laatste week van juni worden alle oude grijze containers voor de laatste keer geleegd. Vanaf dat moment gebruikt u deze container voor PMD. De nieuwe restafvalcontainers (met lichtgrijze deksel) worden vanaf juli geleegd. Dit staat beschreven in de brief die u thuis hebt ontvangen.

 

Tips voor de PMD-container
Lucht eruit, dop erop! Dat is één van de tips voor meer ruimte in de PMD-container. De container kan snel vol raken, maar met een aantal tips bespaart u zoveel mogelijk ruimte. Knijp bijvoorbeeld yoghurt- en vlapakken helemaal leeg en vouw ze plat.

Rabobank sluit geldautomaat in Aalden zonder aankondiging

Gemaakt: Vrijdag, 30 juni 2017 19:53

AALDEN - De enige geldautomaat van Aalden is door de Rabobank buiten bedrijf gesteld. Dorpsbelangen Aalden is ontstemd en noemt het onacceptabel.

 

Dorpsbelangen vermoedt dat de bank het snelle besluit heeft genomen vanwege het groeiende aantal plofkraken. "In plaats van meteen te zorgen voor een passend alternatief of door pinautomaten plofkraak-bestendig te maken, bewandelt de Rabobank de makkelijkste weg door de pinautomaat direct, zonder communicatie vooraf daarover, te sluiten. Slecht beleid", zo stelt Dorpsbelangen op haar website.

 

Voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen zegt dat er contact is gezocht met de bank om meer uitleg te krijgen, maar dat er nog geen inhoudelijk gesprek is geweest.

 

Alternatief
Dorpsbelangen vindt dat er een alternatief moet komen in Aalden. Eerder sloot de Rabobank ook al de geldautomaat in Dalen. Die in Sleen is alleen nog overdag beschikbaar. Voor de bank is daar ook een mast met een camera geplaatst.

NL-Alert: stel mobiel in op de ontvangst van berichten noodsituaties

Gemaakt: Zondag, 02 juli 2017 17:04

De overheid zendt maandag 3 juli om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo weet u zeker wat te doen als u in de buurt van een echte noodsituatie bent.

 

Ga nu naar nl-alert.nl, stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Het controlebericht bevat de volgende tekst: ´NL-Alert 03-07-2017 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert.´

 

Bedreigende situaties

NL-Alert wordt ingezet bij levensbedreigende of gezondheidsbedreigende situaties waarin acuut handelen van de mensen in het bedreigde gebied vereist is. NL-Alert maakt deel uit van een compleet pakket aan middelen dat de overheid kan inzetten, zoals de sirenes, regionale calamiteitenzenders en sociale media. Per noodsituatie wordt bekeken welke middelen het meest effectief zijn om mensen te bereiken en te informeren.

Als er een noodsituatie bij u in de buurt is, kan de overheid met NL-Alert alarmeren en informeren. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand, of bij een terroristische aanslag uit het gebied wegblijven vanwege explosiegevaar.

 

Cell Broadcast

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. U ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

 

Meer weten?

Meer informatie over NL-Alert kunt u lezen op www.nl-alert.nl. Staat het antwoord op uw vraag niet op de website? Neem dan contact op met ‘Informatie Rijksoverheid’ via www.rijksoverheid.nl/contact. U kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur (lokaal tarief).

Ambitie: Drenthe dé vrijetijdsprovincie van Nederland

Gemaakt: Maandag, 03 juli 2017 19:00

DRENTHE - Voorlopige resultaten vitaliteitsonderzoek verblijfsrecreatie Drenthe bekend.

 

De afgelopen maanden is een vitaliteitsonderzoek uitgevoerd onder zo'n 200 vakantieparken en grotere campings in Drenthe met in totaal ruim 20.000 eenheden (staanplaatsen en recreatiewoningen). De respons was circa 80%. De voorlopige resultaten van het onderzoek laten zien dat 71% van het aantal onderzochte eenheden vitaal is. Bijna 14% is minder vitaal, doordat er bijvoorbeeld wel bedrijfsmatig toekomstperspectief, maar te weinig kwaliteit wordt geboden of doordat er wel kwaliteit wordt geboden, maar er geen toekomstperspectief is. Bij 15% van de onderzochte eenheden is geen sprake meer van een vitaal toeristisch-recreatief aanbod, waarbij veelal sprake is van een verwevenheid van verblijfsrecreatie en wonen. Dit betreft met name kleinschalige locaties. De voorlopige resultaten laten zien dat er kansen en uitdagingen zijn voor de vakantieparken en grotere campings. De belangrijkste kansen zijn om bedrijven met toekomstperspectief ontwikkelingsruimte te bieden en recreatief te stimuleren. De uitdagingen liggen bij het transformeren van de terreinen die niet meer vitaal zijn en ook geen perspectief meer hebben.

 

Doel van dit onderzoek is om gedetailleerd in kaart te hebben hoe het staat met de vitaliteit van de sector en waar kansen tot verdere verbetering voor de verblijfsrecreatie liggen. Een aantrekkelijk en vitaal aanbod in de verblijfsrecreatie is van groot belang om van Drenthe dé vrijetijdsprovincie van Nederland te maken. In 2015 genereerde de verblijfssector 4.200 banen en de verblijfsgasten € 345 miljoen aan bestedingen.

 

Het uitgevoerde vitaliteitsonderzoek in Drenthe is een belangrijke stap om dé vrijetijdsprovincie van Nederland te worden. De volgende fase in dit proces is dat gemeenten, recreatiesector en provincie samen gaan kijken naar de kansen (bedrijven stimuleren tot excelleren) en de uitdagingen (bedrijven veranderen waar nodig). In het najaar worden de definitieve resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan de recreatiesector. Doel is om te werken naar een gezamenlijk plan van aanpak voor de verblijfsrecreatiesector, waarbij gemeenten en provincie samen met de vakantieparken en grotere campings kijken naar ontwikkelingsmogelijkheden en kansen. Hierbij is maatwerk het uitgangspunt vanuit de gedachte 'één park - één plan'. Het vitaliteitsonderzoek is uitgevoerd door ZKA Leisure Consultants in opdracht van de provincie Drenthe en het Recreatieschap Drenthe. Er wordt nauw samengewerkt met de Drentse gemeenten en met brancheorganisatie RECRON.

Stel uit Coevorden bestraft voor oplichting en witwassen

Gemaakt: Maandag, 03 juli 2017 20:11

ASSEN/COEVORDEN - De rechter in Assen heeft een 35-jarige vrouw uit Coevorden bestraft met een werkstraf van tachtig uur. De vrouw heeft twee groothandelaren opgelicht door onder meer een stofzuiger, schoonmaakmiddelen en een zwembad te bestellen zonder te betalen.

 

Haar 44-jarige partner moet voor witwassen zestig uur werken. Hij profiteerde volgens de rechter mee van de gestolen spullen.

 

In de war
De vrouw bestelde de goederen en gebruikte bedrijfsgegevens van haar zwager, die een eigen bedrijf heeft. De zwager ontving de rekeningen en aanmaningen. Hij stapte naar de politie.

Agenten gingen naar het adres van de Coevordense, waar de spullen waren afgeleverd. Ze bekende. Ze was psychisch in de war, zei ze en had het niet expres gedaan. De rechter vond dat wel degelijk sprake is van opzet.

 

Witwassen
Haar partner waste zijn handen in onschuld. Hij wist naar eigen zeggen niets van de bestelpraktijken van zijn vrouw. Onzin, meende de rechter. De man had zich op zijn minst kunnen afvragen hoe die spullen in het huis waren gekomen en hoe die waren betaald.

 

Het stel is eerder voor verduistering en oplichting veroordeeld.

Gewonde bij aanrijding op de Oosterhesselerweg in Wachtum

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 18:28

WACHTUM – Vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de splitsing Rieweg met de Oosterhesselerweg in Wachtum. Hierbij raakte een persoon gewond. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

 

Over de oorzaak is niets bekend. De verkeersanalisten van de politie doen ter plaatse onderzoek. De Oosterhesselerweg is daartoe afgesloten.

Bijna een miljoen extra voor lokale cultuur

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 19:54

DRENTHE - Drentse gemeenten krijgen de komende vier jaar 240.000 euro per jaar extra van de provincie om lokale cultuur een impuls te geven. Ook verstevigen provincie en gemeenten hun samenwerking met een nieuw programmaplan. Dat maakte gedeputeerde Cees Bijl vandaag bij het Festival der Aa bekend. Namens de Drentse gemeenten nam burgemeester Eric van Oosterhout, tevens voorzitter van het cultuuroverleg van Drentse gemeenten, een cheque in ontvangst.

 

Gedeputeerde Cees Bijl van Cultuur is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeenten. "We hebben in Drenthe al een prachtig cultuuraanbod waar veel inwoners en bezoekers van genieten. Met deze financiële impuls en een steviger samenwerking zorgen we voor een nog betere spreiding van cultuuraanbod voor iedereen en voor nog meer reuring." Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen onderschrijft dit: "Met deze impuls wordt de goede samenwerking tussen de provincie Drenthe en de 12 Drentse gemeenten versterkt. De gemeenten hechten grote waarde aan cultuurbeleid, dat mede door de inzet van provinciale middelen steeds meer inhoud krijgt."

 

De provincie besteedt ieder jaar al 17 miljoen euro aan cultuur in de provincie. Daarbij gaat het vaak om projecten of instellingen met een bovenlokaal karakter. Met de extra culturele impuls van jaarlijks 240.000 euro wil het college van GS gemeenten aanmoedigen in te blijven zetten op een bloeiend lokaal cultuurklimaat. Gemeenten zijn vrij het geld te besteden aan projecten die zij belangrijk vinden. De enige voorwaarde die de provincie stelt, is dat de gemeenten eenzelfde bedrag bijpassen en dus niet bezuinigen.

 

Hoogeveen
Wethouder Erik Giethoorn is blij met deze impuls: "Door en voor Drenthe past uitstekend bij ons beleid van " Van, voor en door Hoogeveen". De subsidie die wij de komende vier jaar van de provincie ontvangen gaan we de eerste twee jaar inzetten voor de doorontwikkeling van De Verhalenwerf. Daarnaast denken we aan de doorontwikkeling van popcultuur."

 

Convenant
Provincie en gemeenten spreken ook af samen te werken aan tien provincie brede projecten. Voorbeelden zijn het versterken van de positie van kleinere musea, het opzetten van twaalf spraakmakende archeologie beleefpunten en talentontwikkeling voor de jeugd. Deze projecten worden gefinancierd vanuit bestaande cultuurbegrotingen. Om deze samenwerking te bekrachtigen ondertekenen alle partijen in het najaar een convenant.

Fietser gewond na ongeval op N34 bij Gramsbergen

Gemaakt: Zondag, 09 juli 2017 17:40

GRAMSBERGEN – Op de N34 bij Gramsbergen is zondagmiddag een man op een elektrische fiets tegen de zijkant van een busje gereden. De man raakte hierbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Het slachtoffer kwam van de Holthonerweg en wilde de N34 oversteken en zag vermoedelijk het busje te laat.

Inbrekers gaan niet met vakantie!

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 16:17

De vakantieperiode staat voor de deur. Het is een tijd van luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners niet thuis zijn. Het is voor inbrekers vaak eenvoudig om woningen eruit te pikken, waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. Inbrekers zien uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en woningen waar geen licht brandt. De politie en gemeente willen er alles aan doen om woninginbraken tegen te gaan. Maar hiervoor is uw hulp nodig!

 

Neem voorzorgsmaatregelen
Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, kunt u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven en de auto af en toe eens op de oprit te zetten. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook 's avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Man uit Coevorden veroordeeld voor vervalsen salarisstroken

Gemaakt: Woensdag, 12 juli 2017 19:33

ASSEN/COEVORDEN - De politierechter in Assen heeft een 36-jarige man uit Coevorden veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur voor het vervalsen van salarisstroken.

Daarmee probeerde hij een doorlopend krediet los te peuteren bij kredietverstrekkers in Amsterdam, Eindhoven en in Den Bosch. De officier van justitie had drie maanden cel tegen de man geëist.

 

Vals salarisstrookje
De man klopte medio november 2015 bij de kredietverstrekkers aan met de aanvraag voor een lening. De bedrijven controleerden de gegevens van de man en ontdekten al snel dat de salarisstroken die de man had ingediend, vervalst waren. Op de rekening van de man waren stortingen te zien die hoger waren dan het werkelijke maandloon van de man.


Een van de kredietverstrekkers stapte naar de politie. De man werd aangehouden voor verhoor. Hij bekende de drie aanvragen te hebben verstuurd om ruimer in het sop te kunnen zitten.

Twee kredietverstrekkers hadden ruim 700 euro aan onderzoekskosten gemaakt. De Coevordenaar moet dat bedrag ophoesten.

 

De man heeft geen strafblad.

Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 19:37

Het is vakantie! Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten.

 

Maak je bijvoorbeeld een kopie van je paspoort voor het hotel waar je overnacht? Zet dit dan duidelijk op de kopie en maak je BSN onleesbaar of gebruik de KopieID app van de overheid.

 

Met de KopieID app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.

 

KopieID app downloaden

U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App StoreGoogle Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Voorkom een stinkende container in de zomer; tips tegen stankoverlast

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 20:29

In de zomer kan uw groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (Gft) en lege verpakkingsmaterialen (PMD) erg gaan stinken. We geven u wat tips om overlast door stank te voorkomen!

 

Tips restafval

 • Wie afval goed scheidt, heeft altijd een schone en frisse container voor restafval. Er zit namelijk niets in dat stank of maden kan veroorzaken. Goed scheiden betekent: groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (gft), glas, textiel, papier/karton en pmd-afval apart inzamelen.
 • Luiers moeten bij het restafval. Verpak ze in een dichtgeknoopte (luier)zak, dat houdt de container fris en voorkomt maden.

 

Tips Gft-container

 • Laat uw Gft en etensresten zoveel mogelijk uitlekken voordat u het in de container gooit.
 • Koop afgemeten, zodat u geen kostbaar voedsel weg hoeft te gooien. Moet er toch iets bij het Gft, verpak het dan direct (laat het niet op het aanrecht liggen). Vliegen komen af op etensresten om daarin hun eitjes te leggen.
 • Leg een oude krant of stro onderin uw container om aankoeken van etensresten te voorkomen.
 • Plaats uw container in de schaduw (niet in volle zon) en laat het deksel met een houtje op een kiertje staan.
 • Maak uw container in de zomerperiode vaker schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep. Gebruik geen chloorproducten, dit is schadelijk voor het milieu.
 • Laat de container bij langdurige afwezigheid (zoals vakantie) leeg en schoon achter.
 • Klimop (Hedera) is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om het probleem te bestrijden.
 • Af en toe een handje zout of kalk in de container zorgt dat de maden uitdrogen.
 • Tuinafval kunt u ook wegbrengen naar de milieustraat.

 

Tips leeg verpakkingsmateriaal (PMD)

 • Zorg ervoor dat verpakkingen zo schoon mogelijk de bak of zak ingaan. Spoel desnoods de bakjes van tevoren af met afwaswater. Doppen en deksels mogen blijven zitten, dit helpt ook tegen stankoverlast.

Truck raakt van de afrit N34 bij Gramsbergen

Gemaakt: Zaterdag, 15 juli 2017 15:35

GRAMSBERGEN - Op de afrit vanaf de N34 (Hardenberg – Coevorden) richting Grambergen is zaterdagmorgen een truck zonder oplegger van de weg geraakt en tegen een boom gebotst.

 

De truck kwam op de zijkant tot stilstand in de berm van de afrit. De chauffeur raakte licht gewond. Over de oorzaak is niets bekend.

Duikers zoeken in Stieltjeskanaal naar bewijsmateriaal kofferbak moord

Gemaakt: Dinsdag, 18 juli 2017 16:29

STIELTJESKANAAL – In het stieltjeskanaal op de plaats waar op 31 maart de auto met in de kofferbak het stoffelijk overschot van een 31-jarige man uit Klazienaveen werd gevonden wordt dinsdag weer onderzoek gepleegd. Duikers van de brandweer zoeken in het water.

 

Wat er precies wordt gezocht is niet bekend. Er is in deze als kofferbak moord bekend staande zaak, nog niemand aangehouden. Eerder werd bekend dat door een uitzending van Opsporing verzocht vier tips waren binnen gekomen.