Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:54:15 (inci-07) Brand Wegvervoer (auto) Van Ewijcklaan Coevorden 038831 Prio Hoog Eenheid | Coevorden - TS 51-11 Brandweer Coevorden Drenthe
vrijdag 19 januari 2018

Archief

Gemeente Hoogeveen huldigt Vivianne Miedema

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 20:00

HOOGEVEEN - De gemeente huldigt donderdag 10 augustus Vivianne Miedema, die afkomstig is uit Hoogeveen. Dat gebeurt om 16.00 uur voor het oude raadhuis op het Raadhuisplein.

 

Vivianne Miedema won afgelopen zondag met het Nederlands elftal het Europese kampioenschap voetbal. Miedema scoorde tijdens het hele toernooi vier keer, waarvan twee keer in de finale tegen Denemarken.

 

Vivianne Miedema speelde de laatste jaren voor Bayern München in de hoogste divisie. Ze maakt dit seizoen de overstap naar Arsenal in Engeland.

Twee maal brandstichting in auto aan de Rogier van de Weijdenstraat

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 16:40

COEVORDEN - In de nacht van dinsdag 8 augustus op woensdag 9 augustus is er tot twee maal toe brandstichting geweest in een personenauto aan de Rogier van de Weijdenstraat in Coevorden.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Met wie heeft de politie nog niet gesproken en heeft op of tussen deze tijdstippen verdachte personen of bewegingen gezien in deze omgeving die mogelijk met de brandstichting te maken heeft bel 0900-8844 (reg.nr 2017211016).

Ravage na inbraak bij bedrijf in Coevorden

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 22:43

COEVORDEN - Tussen maandag 7 augustus 2017 18:45 uur en dinsdag 8 augustus 2017 07:00 uurn is er ingebroken bij een kantoor van Promens-Care in het Bastion in Coevorden.

 

Heeft u of één van uw huisgenoten:
• Rond het tijdstip van de bedrijfsinbraak een persoon of personen gezien die zich verdacht ophielden of die zich vreemd gedroegen in de omgeving?
• Rond het tijdstip verdachte voertuigen (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
• Zijn er bij u getuigen bekend die iets van de inbraak hebben gezien?
• Andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek?

 

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze bedrijfsinbraak, neemt u dan direct contact op met de politie 0900-8844. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Duizenden mensen huldigen Oranje speelster Vivianne Miedema in Hoogveen

Gemaakt: Donderdag, 10 augustus 2017 17:02

HOOGEVEEN - Hoogeveen heeft donderdagmiddag Vivianne Miedema (21) de erepenning van de gemeente toegekend. Locoburgemeester Gert Vos speldde de penning op tijdens Vivianne's huldiging voor het behalen van het Europese kampioenschap voetbal. Zondag versloegen de Oranjeleeuwinnen Denemarken met 4-2. De Hoogeveense Miedema had daarin en groot aandeel. Ze maakte twee van de vier doelpunten.

 

Het college van B&W constateert dat Vivianne's naam vaak in één adem wordt genoemd met Hoogeveen. Ook constateren burgemeester en wethouders dat ze daarmee een aansprekend voorbeeld en boegbeeld is van de talentontwikkeling die de gemeente Hoogeveen voor ogen staat. 'Haar prestaties en bekendheid werken enorm motiverend en stimulerend voor kinderen – en meisjes in het bijzonder – in Hoogeveen en daarbuiten.

 

Het Nederlands Vrouwenelftal heeft een uitzonderlijke prestatie verricht tijdens het Europees Kampioenschap in 2017 met het behalen van het Europees kampioenschap. Daardoor is het vrouwenvoetbal definitief op de kaart gezet en onder de aandacht gebracht van miljoenen Nederlanders. Vivianne Miedema vervulde binnen het team een hoofdrol met haar inzet, doorzettingsvermogen en vooral het maken, of voorbereiden, van doelpunten op cruciale momenten.

 

De erepenning van de gemeente Hoogeveen wordt sinds 1962 uitgereikt. 51 Hoogeveners gingen haar voor, onder wie vier vrouwen. Vivianne Miedema is de jongste aan wie de erepenning is toegekend. Ook werd ze enkele jaren geleden Hoogevener van het Jaar.

Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Gemaakt: Vrijdag, 11 augustus 2017 22:54

DRENTHE - Voor liefhebbers van natuur, sport, geschiedenis en zoetigheid is er dit weekend weer van alles te beleven in Drenthe.

 

RTV Drenthe zet een aantal activiteiten voor u op een rijtje. Kijk voordat u op pad gaat vooral nog even naar de RTV Drenthe weersverwachting. Het is namelijk behoorlijk wisselvallig.

 

"TT Drenthe 500" zorgt voor nieuwe fietshelden in Drenthe
In Borger staat een nieuwe uitdaging te wachten voor de echte doorzetters op de racefiets: ruim honderd deelnemers gaan 500 km tijdrijden over de legendarische "tour de TT route". Wie deze tocht voltooid, is volgens de organisatie "een echte Drentse oerheld". De TT Drenthe 500 wordt verreden in rondes van vijftig kilometer. De eerste deelnemer wordt zaterdagochtend om 11.00 uur weggeschoten. Ook bekende Nederlanders wagen het erop, zoals oud-prof Gert Jakobs, Maarten den Bakker en Bart Voskamp.

 

Vallende sterren in het Drents-Friese Wold
Wie zaterdagavond op een bijzondere manier wil genieten van de Perseïdenzwerm, een aantal asteroïden die door de dampkring gaan en te zien zijn vanaf de aarde als vallende sterren, kan zich aanmelden voor een speciale avondexcursie in Exloo. Het is georganiseerd door het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaalt u over het duistere duinlandschap van het Aekingerzand om de vallende sterren te bewonderen. Wilt u mee, dan kunt u zich hier aanmelden.

 

Trekkerslep in Hooghalen
Dit weekend worden er in totaal meer dan 300 trekkers verwacht uit alle windstreken. Trekkers in verschillende gewichtsklassen strijden op zaterdag voor de beste 'slep': het zo ver mogelijk wegtrekken van een sleepwagen met behulp van een landbouwtrekker. Naast de traditionele landbouwtrekkers zijn er ook sportklassen, supersportklassen en een Duitse klasse aanwezig.
Aansluitend is er op zondag 13 augustus een indrukwekkende trekker toertocht met een speciale tour voor mensen met een beperking.

 

Kunstmarkt in Wezup
Op zondag wordt er in Wezup voor de 21ste keer de kunstmarkt georganiseerd. Meer dan 80 kunstenaars uit alle delen van Nederland zijn aanwezig met hun kunst. De bewoners aan het idyllische Westeinde hebben hun schuren, stallen en erf weer beschikbaar gesteld voor dit evenement. U kunt onder meer terecht voor het bezichtigen en kopen van schilderijen, keramiek, weefsels, textiel, zelfontworpen sieraden en sierobjecten. De toegang is gratis.

 

Dag van het Hunebed
Wie Drenthe zegt, zegt hunebedden. Op het terrein van het Hunebedcentrum wordt op zondag de Dag van het Hunebed georganiseerd. Staatsbosbeheer, het Drentse Landschap en het Hunebedcentrum bieden kleine activiteiten, gratis wandelingen en fietstochten aan en er is uiteraard informatie over de hunebedden in Drenthe. Ook zijn er wat kraampjes waar prehistorische replica's en aanverwante artikelen gekocht kunnen worden.

 

Bron: RTV Drenthe

Speciaal voor inwoners van de gemeente Coevorden: cursus Politiek Actief

Gemaakt: Maandag, 14 augustus 2017 19:22

COEVORDEN - Hoe werkt de politiek? En hoe worden beslissingen genomen in de gemeenteraad? Hoe krijg je iets voor elkaar bij de gemeente? Inwoners van de gemeente Coevorden krijgen de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen van de lokale politiek. De gemeente Coevorden hoopt hiermee inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. De gratis cursus start op woensdag 27 september en bestaat uit vier bijeenkomsten. Heeft u dit altijd al gewild? Meld u dan aan door een mail te sturen naar griffie@coevorden.nl.


Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

 

Programma
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursus start op woensdag 27 september om 19.30 uur in het gemeentehuis in Coevorden en krijgt op 4 en 11 oktober een vervolg. Op de laatste bijeenkomst op 17 oktober lopen de deelnemers mee tijdens een raadsvergadering.

 

Meer informatie
De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar griffie@coevorden.nl.

Vanaf vanmiddag kan het flink gaan plenzen

Gemaakt: Dinsdag, 15 augustus 2017 08:01

Vanuit het zuidwesten trekken vandaag forse regen- en onweersbuien het land in, die mogelijk ook samengaan met hagel en windstoten. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

 

Aanvankelijk wordt het in het oosten van het land nog 25 tot 28 graden, elders wordt het maximaal 25 graden. De wind is eerst nog rustig uit het zuidoosten, maar draait vanmiddag naar het zuidwesten tot westen en is dan meest matig, 3 of 4 Bft. Bij de buien, die pas later vanmiddag het oosten van het land bereiken, zijn windstoten mogelijk tot 75 km/uur.

Bedrijfswagen op zijn kant op de A37 bij Wachtum

Gemaakt: Woensdag, 16 augustus 2017 17:12

WACHTUM – Op de A37 bij Wachtum is woensdagmiddag een bedrijfswagen van de weg geraakt en op zijn kant terecht gekomen. Over de juiste toedracht is nog niets bekend. Een berger heeft de wagen afgesleept.

 

De bestuurder is in de ambulance behandeld aan zijn lichte verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Motorrijder onderuit en gewond in Zuidwolde

Gemaakt: Vrijdag, 18 augustus 2017 16:08

ZUIDWOLDE – Een motorrijder is op de Slagendijk in Zuidwolde vrijdagochtend onderuit gegaan en licht gewond geraakt. De man werd in de ambulance behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis.

 

De motor werd gezien de schade door een berger afgesleept. Het ongeval ontstond toen de motorrijder op onverklaarbare wijze in de berm terecht kwam.

Coevorden krijgt nieuw wooncomplex voor demente ouderen

Gemaakt: Vrijdag, 18 augustus 2017 19:47

COEVORDEN - In Coevorden komt een nieuw wooncomplex voor dementerende ouderen. Het gebouw komt op de plek van het zorgcentrum en dagziekenhuis Aleida Kramer.

 

De Saxenburgh Groep uit Hardenberg, waaronder Aleida Kramer valt, overziet het geheel.

 

Henri Janssen, bestuursvoorzitter van de Saxenburgh Groep, is enthousiast. "We willen de traditionele verpleeghuizen omzetten naar kleinschalig wonen. Uit prognoses blijkt dat er de komende vijftien tot twintig jaar dit soort voorzieningen nodig zijn. We hebben gekeken naar de toekomst en wat we nodig zullen hebben in Coevorden."

 

Zo komt er een grotere groep specialisten naar Coevorden. Ook zal er ondersteuning komen van logopedisten, ergo- en fysiotherapeuten.

 

Onderdeel
Het nieuwe complex moet onderdeel worden van de centrumvoorzieningen van Coevorden. Janssen: "We gaan werken met kleinere eenheden, zodat mensen langer zelfstandig kunnen wonen en hun zorg kunnen krijgen." Komend voorjaar wordt er begonnen met de bouw van in totaal 68 appartementen.

 

De appartementen worden ruimer, waarbij de ouderen het thuisgevoel behouden. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimtes.

 

Het dagziekenhuis wordt ondergebracht in het voormalige waterschapsgebouw. Dat gebouw is dit jaar gekocht door de Saxenburgh Groep.

Grootste schapenpraktijk van Nederland in Drenthe

Gemaakt: Donderdag, 24 augustus 2017 21:02

COEVORDEN - Diergeneeskundig Centrum Zuidoost-Drenthe wordt de grootste schapenpraktijk van Nederland. Volgende week vrijdag neemt het Diergeneeskundig Centrum, dat in Sleen, Coevorden en Nieuw-Amsterdam zit, Schapendokter.nl over.

 

Schapendokter.nl is een soort kennisplek waar schapenhouders met al hun vragen terechtkunnen. "Schapenhouders kunnen bij ons terecht met vragen over diergeneeskundige handelingen, vaccinaties, advies over voeding en ziektes, welzijn, productie en huisvesting", legt dierenarts Reinard Everts uit.

 

"We werken landelijk, dus voor spoedgevallen kunnen we helaas niet overal terecht. We zijn met vier dierenartsen en komen zelf op veel bedrijven, dus we weten wat er zoal speelt." Voor de klanten verandert er weinig door de overname. "Ze krijgen alleen een ander gezicht op bezoek."

Kind (4) zwaar gewond door vallend houten beeld

Gemaakt: Zondag, 27 augustus 2017 16:09

DIEVER – In Diever is een 4 jarige kind uit Barendrecht zwaar gewond geraakt toen hij onder een vallend houten beeld terecht kwam. Het ongeval gebeurde zondag tegen het middaguur.

 

De moeder en het broertje zijn ook meegegaan naar het ziekenhuis. Het 4 jarig kind ging vanwege de ernst van de verwondingen naar het UMC in Groningen. Het ongeval is volgens omstanders vermoedelijk ontstaan nadat het kind aan het beeld trok en er onder terecht kwam.

 

De plek van het ongeval is met linten afgezet. De politie probeert te achterhalen hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Bouw Molenakkers II van start

Gemaakt: Maandag, 28 augustus 2017 19:21

DALEN - Vrijdag is de bouw gestart van de eerste van in totaal acht vrijstaande woningen in het plan Molenakkers in Dalen.


Het is zover! Op een unieke locatie, in het zuidwestelijke deel van Dalen is vandaag gestart met de bouw van nieuwbouwwijk Molenakkers II. Wethouder Jeroen Huizing gaf vrijdag het startsein voor de bouw samen met de familie Tiele. Zij starten nu met de bouw van de eerste van in totaal acht woningen in dit plan.

 

Veel enthousiasme
De belangstellenden voor een bouwkavel in Molenakkers II stonden in de rij toen de inschrijving in november 2016 startte. Nadat in december 2016 via een loting alle acht nieuwbouwkavels aan De Spil in Dalen zijn verkocht, zijn de kopers aan de slag gegaan met het uitwerken van hun bouwplannen.

 

Kennismaken
Bij het startmoment waren een groot aantal kopers en omwonenden aanwezig. Op deze manier konden zij kennis met elkaar maken als nieuwe buren. En natuurlijk luidden ze gezamenlijk op feestelijke wijze de bouw in.

Kom op de koffie!

Gemaakt: Woensdag, 30 augustus 2017 16:51

COEVORDEN - Van 11 tot en met 15 september gaat het college, net als in 2014, weer op tour! Tijdens deze ronde kijken we terug op de samenwerking van de afgelopen jaren, maar kijken we vooral naar nu en naar de toekomst. Hoe kunnen we blijven verbinden?

 

Wil jij graag in gesprek met het college van burgemeester en wethouders? Kom langs voor een kop koffie op de volgende momenten:

  • Maandag 11 september tussen 9.00 en 10.30 uur op de markt in Coevorden;
  • Dinsdag 12 september tussen 12.30 uur en 13.30 uur in Dorpshuis de Spinde in Dalen;
  • Donderdag 14 september tussen 13.00 uur en 14.00 uur bij Bistro Tante Sweel in Zweeloo.

 

Dinsdag 12 en donderdag 14 september heb je ook de mogelijkheid om aan te schuiven voor een kopje soep en een broodje. Wil je hier gebruik van maken, meld je dan even aan. Dit kan via coevordenverbindt@coevorden.nl. Let op: voor de lunch zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Inloopbijeenkomst werkzaamheden N34 in Hardenberg

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 15:57

HARDENBERG - De werkzaamheden aan de N34 (Overijssel) zijn gestart. Veel inwoners van de gemeente Coevorden maken dagelijks gebruik van deze weg. De komende periode kunt u in verband met wegwerkzaamheden verkeershinder ervaren. Van 9 tot en met 27 oktober is de N34 afgesloten vanaf de N343 tot aan het kruispunt J.C. Kellerlaan in Hardenberg.

 

Op woensdag 6 september 2017 organiseert de provincie Overijssel samen met de aannemerscombinatie FLOOW (bestaande uit Reef Infra, Schagen Infra en Salverda Bouw) een informatiebijeenkomst over deze afsluiting.

 

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst vindt plaats in de ontvangstruimte van de provincie Overijssel en de aannemer aan de J.C. Kellerlaan 22 (gebouw Van Dijk bouw) in Hardenberg tussen 16.00 uur en 20.00 uur.  U bent van harte welkom een kennis te nemen van de planning en de uitvoering van de werkzaamheden aan dit weggedeelte. Medewerkers van de provincie en de aannemer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Vervolg werkzaamheden N34

Na deze eerste fase van de aanpak van de N34 vinden er in 2018 nog twee wegafsluitingen plaats:

  • In het voorjaar van 2018 tussen de Witte Paal en de N343.

  • In het najaar van 2018 tussen de J.C. Kellerlaan en de grens met Drenthe.

 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de nieuwe N34 van 100 km/uur uiterlijk medio 2019 afgerond.

 

Regionale stroomweg

De N34 wordt ingericht als regionale stroomweg, wat betekent dat verschillende gelijkvloerse overgangen, met of zonder verkeerslichten worden verwijderd of vervangen door tunnels en een viaduct. De uitritten van woningen krijgen een aansluiting op de parallelweg. Door de ombouw van de N34 kan het verkeer straks veilig en met 100 kilometer per uur doorrijden.

Kijk uit voor nepfilm over de gemeente!

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 16:29

REGIO - Er is in de regio een bedrijf actief dat verkooppunten zoekt voor een film die over de gemeente/de provincie zou gaan en waaraan de gemeente medewerking zou hebben verleend. Mogelijk opereert het bedrijf onder de naam 'Benelux-films' uit Someren.

 

Ga NIET met dit bedrijf in zee!


De gemeente heeft géén medewerking verleend aan een film. Eenmaal aangeschaft blijkt de film ook geen beelden van de gemeente te bevatten. Bovendien blijkt het bedrijf onbereikbaar om de films te retourneren en geld terug te ontvangen.

Automobilist ernstig gewond bij botsing met boom

Gemaakt: Woensdag, 06 september 2017 16:18

HOLSLOOT – Op de Oosterhesselerweg in Holsloot is woensdagmorgen een auto tegen een boom gereden. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Het mobiel medisch team werd ook ingezet bij dit ongeval. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Gewonde bij kop staart aanrijding tussen drie voertuigen in Slagharen

Gemaakt: Woensdag, 06 september 2017 18:07

SLAGHAREN - Op de Coevorderweg - N377 bij Slagharen heeft woensdag 6 september een kop staart aanrijding plaatsgevonden tussen drie voertuigen. De voertuigen kwamen door nog onbekende oorzaak in botsing. Het ongeval gebeurde in de richting van Slagharen.

 

Een vrouwelijke bestuurster is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeer ondervind hinder van het ongeval.

Al 615 inbraken in provincie Drenthe in 2017

Gemaakt: Donderdag, 07 september 2017 20:25

DRENTHE - In de eerste acht maanden van 2017 zijn er in Drenthe 615 inbraken geweest. Dit blijkt uit analyse van nationale politiecijfers door Smartalarm Alarmsystemen (www.smartalarm.nl). Ook gemeentelijke verschillen in Drenthe werden door de leverancier van alarminstallaties onderzocht. Hieruit blijkt dat de meeste inbraken per inwoner worden gepleegd in de gemeente Hoogeveen.

 

Inbraken in Drenthe
In Drenthe waren er in de eerste acht maanden van dit jaar 802 pogingen tot inbraak. Hiervan was 77% succesvol voor inbrekers. 187 inbraken werden voorkomen en bleven bij een poging. Het is opvallend dat er sterke gemeentelijke verschillen bestaan rondom geslaagde inbraken in Drenthe.

 

Meeste inbraakpogingen in gemeente Emmen
Op provinciaal niveau in Drenthe kwamen de meeste inbraakmeldingen voor in de gemeente Emmen. Hier werden namelijk 144 inbraakpogingen gedaan, waarbij inbrekers in 99 gevallen succesvol waren. Ook in Hoogeveen (139), Assen (120) en Coevorden (74) werden dit jaar al veel inbraken en inbraakpogingen genoteerd.

 

Hoogste slagingspercentage in Borger-Odoorn
De hoogste slagingspercentages van inbrekers in Drenthe werden vastgelegd in de Gemeenten Borger-Odoorn (92,9%), Westerveld (87,5%), Coevorden (83,78%), Midden-Drenthe (81,82%) en Aa en Hunze (81,25%).

 

Aantal inbraken per inwoner in Drenthe
Kijkend naar het aantal inbraken per inwoner, valt een aantal gemeenten op dat ruim boven het provinciale gemiddelde zit. Hoogeveen staat met stip bovenaan. Hier is de kans op inbraak ruim anderhalf keer zo hoog (157,7% ten opzichte van het Drents gemiddelde). Ook in Coevorden (131,8%). Noordenveld (124,2%) en De Wolden (111,3%) is er een verhoogde kans op inbraak. Het volledige onderzoek is terug te vinden op onderzoekspagina: Alarm in Drenthe

Twee aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

Gemaakt: Zaterdag, 09 september 2017 18:03

DE KIEL - De politie heeft donderdagmiddag twee personen uit De Kiel aangehouden na het aantreffen van een hennepkwekerij in een loods op een terrein aan de Rolderstraat. Het tweetal, een 60-jarige man en een 54-jarige vrouw, werden aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs.

 

Naar aanleiding van een melding zocht de politie op het terrein naar goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zouden zijn. Aan de achterzijde van een loods werd vervolgens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bleek grotendeels onder de grond te zijn aangelegd.

 

De hennepkwekerij bestond uit een centrale ruimte met daarom heen zes kweekruimtes. De stroomvoorziening werd geleverd via een aggregaat en deze bevond zich in een koelcel op het terrein. Tijdens de ontmanteling werden in totaal 1510 planten aangetroffen en vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietser (82) ernstig gewond bij aanrijding in Coevorden

Gemaakt: Zondag, 10 september 2017 16:20

COEVORDEN - Een 82-jarige fietser uit Coevorden is zaterdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats.

 

De man reed op de Bentheimerstraat toen hij in aanrijding kwam met een 51-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats. Hierdoor viel de fietser op de grond en raakte ernstig gewond aan zijn hoofd. Hij is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Onderhoud aan N34 tussen Coevorden-Noord en Dalen uitgesteld

Gemaakt: Maandag, 11 september 2017 20:05

COEVORDEN - De onderhoudswerkzaamheden op de N34 tussen Coevorden-Noord en Dalen zijn uitgesteld.

 

Dat laat de provincie weten. De weg zou eigenlijk vanaf morgen drie dagen afgesloten zijn, maar vanwege de slechte weersverwachting besloot de provincie de werkzaamheden uit te stellen.

 

Wanneer het onderhoud wel wordt uitgevoerd, is nog niet duidelijk.

Brand verwoest woonkamer van woning in Coevorden

Gemaakt: Dinsdag, 12 september 2017 00:09

COEVORDEN - Maandagavond heeft er brand gewoed in een woning aan de Lesturgeonstraat in Coevorden. De brand ontstond in de woonkamer. Deze is volledig uitgebrand. De rest van de woning heeft voornamelijk rookschade opgelopen.

 

Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in de woning aanwezig. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Twee voertuigen in botsing op de Hoofdweg in De Krim

Gemaakt: Donderdag, 14 september 2017 17:24

DE KRIM - Op de Hoofdweg (N377) in De Krim zijn donderdag 14 september twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde toen een automobilist een tegemoetkomende auto over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. Mogelijk speelde het slechte weer een rol bij de aanrijding.

 

De bestuurder is door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis..

Inloopavond aanleg rotondes Europaweg

Gemaakt: Donderdag, 14 september 2017 17:42

COEVORDEN - Op maandag 25 september bent u van harte welkom bij de inloopavond over de aanleg van twee rotondes in de Europaweg (N863) en de aanpak van de entree van sportpark Klinkenvlier. De inloopavond wordt georganiseerd door de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden en vindt plaats van 16.30 uur tot 20.00 uur in de kantine van voetbalvereniging CSVS. Deze bevindt zich aan de Klinkenvlier 3 in Coevorden.


Bewoners van de omliggende wijken, gebruikers van het sportpark en alle andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om binnen te lopen met vragen over de gang van zaken rond de bouwwerkzaamheden. Er is informatie over de omleidingen en de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden. Ook zijn er tekeningen te bekijken van de nieuwe verkeerssituatie met rotondes en van de nieuwe entree van het sportpark.

 

Planning
De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de twee nieuwe rotondes in de N863 zijn inmiddels van start gegaan: het verleggen van kabels, leidingen en sloten. De bouw van de rotondes en de nieuwe entree van het sportpark gaan half oktober beginnen en duren - afhankelijk van het weer - tot het einde van het jaar.

 

Nieuwe situatie
De rotondes komen te liggen aan weerszijden van de Rondweg (N382). De op- en afritten van deze weg sluiten aan op de rotondes. De oostelijke rotonde krijgt een extra aftakking waar de toegangsweg naar het sportpark Klinkenvlier op wordt aangesloten. Hierdoor verbetert de veiligheid voor fietsers van en naar het sportpark aanzienlijk.

Dieren ongedeerd bij brand in varkensstal Nieuweroord

Gemaakt: Vrijdag, 15 september 2017 15:45

NIEUWEROORD - In het dak van een varkensstal bij een veehouder aan de Coevorderstraat in Nieuweroord brak vrijdagochtend brand uit. Dit kwam door kortsluiting in een TL buis waarna het dak vlam vatte.

 

Door de snelle inzet van de brandweer kon uitbreiding worden voorkomen. De in de stal aanwezige varkens konden door de varkenshouder naar de achterzijde van de stal worden gedreven en kwamen er zonder verwondingen vanaf.

Koning Willem Allexander in zonnig Assen voor opening Blauwe As

Gemaakt: Vrijdag, 15 september 2017 16:12

ASSEN – Koning Willem Allexander heeft vrijdagmiddag de vaarroute de Blauwe As geopend. Hij vaart zelf een stukje mee van de sluis naar de havenkanaal.

 

Met het doortrekken van het Kanaal, vanaf de Havenkade naar de Vaart, wordt de vaarrecreatie van Assen flink uitgebreid. Hiermee wordt het centrum van Assen een aantrekkelijke bestemming in de vaarroute Meppel – Assen – Groningen.

Gaslek in leegstaand pand in Coevorden

Gemaakt: Zaterdag, 16 september 2017 19:41

COEVORDEN – Aan de Markt in Coevorden is zaterdagavond een gaslek in een leegstaand pand ontstaan. Een nabij gelegen café werd hiervoor ontruimd.

 

Nadat het gevaar door de brandweer en energie bedrijf was verholpen konden de gasten terug in het horeca pand. Over de oorzaak van het gaslek is niets bekend.

Waarschuwing voor oplichting via Whatsapp

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 01:58

REGIO - De laatste weken komen er steeds meer meldingen van oplichting via WhatsApp.


De daders zoeken via open bronnen zoals Facebook, Instagram etc. naar relaties tussen mensen. Ze kiezen vervolgens een foto uit van iemand voor een fakeaccount op WhatsApp. Ze starten een fakeaccount op WhatsApp en zoeken vervolgens contact met bekenden van degene van wie zij de foto gebruiken.


Vaak beginnen ze met: ' Ik heb een nieuwe telefoon, dus sla mijn nieuwe nummer even op.


Dit is een pre-paidtelefoonnummer en dus een niet naar de verdachte te herleiden telefoonnumner.


Vervolgens creëeren de daders een band met hun slachtoffer(s) m.b.v. de informatie die de dader(s) van de social media afgehaald hebben. Hierna begint het aftroggelen van (veel)geld door te zeggen dat ze even krap zitten/schulden hebben maar snel rekeningen moeten betalen. Vaak zeggen de daders dat zij snel rekeningen moeten betalen van Pro Justitia en Menzis.


Het rekeningnummer waarnaar de slachtoffers het gevraagde geld(vaak honderden euro's)moeten overmaken is het rekeningnummer van een zogenaamde Moneymule(=geldezel). Dit is de katvanger die voor de dader zijn rekening ter beschikking stelt.


De dader vraagt ook of het slachtoffer nog even een foto maakt van de overboeking.


Momenteel behandelt een collega van onze teamrecherche samen met een collega-rechercheur elders uit het land bijna 100 aangiften waar deze werkwijze is gevolgd.
De totale schade bedraagt nu al €150.000.

 

Maak dus nooit geld over na een verzoek via Whatsapp en wees voorzichtig met het delen via social media.

Auto botst tegen de vangrail op de A37 bij Holsloot

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 17:51

HOLSLOOT - Op de A37 bij Holsloot is maandagmiddag een automobilist van de weg geraakt en tegen de midden vangrail gebotst. Hierbij raakte niemand gewond.

 

De schade aan de auto was wel groot. Een berger heeft het voertuig afgesleept. Over de oorzaak is niets bekend.